HTML

MEKDSz

Ez a veszprémi Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség blogja. Isten hozott nálunk!

Címkék

Friss topikok

Linkblog

2010.04.15. 11:33 Ritchierope

Folyt. köv.

Programok:

  1. 4 érzék színház:
    Ez egy kirándulás. Kicsit túlléphetsz azokon a kereteken, amik meghatároznak. A 4érzék színház során bekötjük a szemed, és a többi érzékszervedre hatva végigvezetünk egy történeten. A Te történeteden. Ahogy megéled – megélhetnéd - megélheted. Ha a nevet olvasod, talán azt gondolod, hogy színészi ambíciók kellenek hozzá, de ez kicsit megtévesztő. Neked nem kell beszélned, „színészkedned” közben, csak az érzékeidre hagyatkoznod, és átélni a Történetedet. Jó utat és megérkezést!

    http://folytkov.hu/content/n%C3%A9gy-%C3%A9rz%C3%A9k-sz%C3%ADnh%C3%A1z
  2. Sörözz 1 lelkésszel:
    Szerettél volna Istennel leülni, hogy egy sör mellet megbeszéljétek az élet dolgait, esetleg néha be is szólj neki? Na erre most sem lesz mód, de egy közeli „alkalmazottjával” azért elbeszélgethetsz.
  3. Kérdések asztala:
    Bármilyen kérdéssel keresed meg az asztalt, az ott ülők igyekeznek majd mindent megválaszolni.
  4. Lelkigondozói fülke:
    „Gyere, mondd el, mi a baj bébi,figyelek rád.
    Előttem ne legyen titkod, én nem vagyok az apád.
    Látom van valami, ami a szívedet nyomja,
    Tudom az élet súlya, tudom a világ gondja.”
  5. Tea-és kávéház:
    A Teleszterionban működő teaház nyitástól zárásig folyamatosan biztosítja az italok és egyéb frissítők kiszolgálását, valamint a vendégek kellemes hangulatát.
  6. SMS 1 szendvicsért:
    Mindennap délután 16:00-ig egy megadott mobilszámra sms-ben lehet kérdéseket feltenni a hittel, vallásokkal, Bibliával, vagy hasonló témákkal kapcsolatban, majd 17:00-18:00 között a Teleszterionban a választ át lehet venni egy ingyen szendvics + ingyen sör kíséretében.
  7. Csendséta:
    Barangolj a lélek ösvényein, sötétben követve a kis mécsesek által kijelölt utat, melynek a színhelye az Erzsébet sétány.
    Találkozó a Lackó Dezső Múzeum bejáratánál, minden este 21:30-kor.
  1. Filmest:
    Vizuális kényeztetés, lelki tartalom, szellemi inger, jó hangulat.
 
Előadások:
  1. Takáts István atya - " Erősebbek vagyunk gyönge életünknél!"
    A hívő ember azt vallja, hogy életünkben a véges nem végleges. De vajon élhető-e ez a remény? Húsvét idején együttgondolkodásra szeretnék hívni minden érdeklődött a halál valóságára adható válaszokat átgondolva. Komolyan véve a halál botrányát, hogy igazán élni tudjunk. Szeretnénk feltenni magunknak azt a kérdést is: Vajon a feltámadás reménye illúzió-e, egyfajta  menekülés, önvigasztalás? Vagy valóban életünket átalakító valóság?
  2. Dányi-Nagy Márió – „A hívő himlő: hinni vagy tudni?”
    Richard Dawkins szerint „a hit a világtörténelem egyik leggonoszabb jelensége” (legalább annyira, mint a himlő vírus), mert arra készteti az embereket, hogy bizonyítékok nélkül fogadjanak el állításokat. Nincs-e igaza: nem intellektuális öngyilkosság hinni bármiben is? Főleg Istenben. De hát tényleg mi is a hit? És a tudás? Ki a szűk látókörű és ki a nyitott gondolkodású ilyen esetekben? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseken rágjuk át magunkat a filozófia eszközeit segítségül hívva.
  3. Márki Péter - Apokalipszisa Biblia tükrében, azaz 2012 a Biblia alapján...
    A cím önmagáért beszél, a tartalom pedig... jövendölések, próféciák, végidő a Biblia alapján, nagyjából ez lesz a téma.
     
Koncertek:
  1. Talitha Kúmi koncert
    "Készítettetek nekem kövekből egy házat......meddig igaz ez a tánc?...itt vagyok, nem felhők fölött...érted feküdt fel, kitárva karjait...fiam, hol vagy?...hívnak újra a mezők...hogy arca közel legyen hozzád...a ház előtt várok rád...hajam sugaraiddal fésülöd...szívem a Lelkedbe temetném...” (töredékek dalszövegeikből)

    A veszprémi együttes már több, mint 10 éve alakult, és az elmúlt évek során sokfelé koncerteztek az országban, falusi gyülekezetektől fogyatékosok iskoláján át nagy keresztény fesztiválokig, és végezték a magvetés feladatát.
    Ugyanis zenéjük finom tolmácsolásában, melynek egyedi hangzásvilága a különféle stílusok (ethno, folk, alternatív, rock, akusztikus, kortárs, könnyű, klasszikus) eklektikus ötvözetéből adódik, az elsődleges cél az evangélium üzenetének, a JÓHÍR terjesztése.
  2. HÉV zenekar – Funky & modern gospel koncert
    Friss a fülnek, friss a léleknek.
    A hit, és Isten keresés  témakörét szólaltatjuk meg fiatalos, lendületes stílusban. Modern gospel – talán így lehetne legjobban megfogalmazni zenénk a tartalmi lényegét.

    A repertoárban helyet kapnak a mai köntösbe öltöztetett régi – akár 100-200 éves – egyházi dalok éppúgy, mint a saját szerzésű számok.

    Tesszük mindezt kötetlen, laza stílusban, áthidalva az előadó és a hallgató közti „távolságot”, együtt zenélünk, és éneklünk.
  3. Keresztkérdés együttes – Hip-hop koncert
    A Keresztkérdés nevű hiphop-alakulat története a harmadik évezred legelejéig nyúlik vissza, amikor is az azóta is frontemberként tevékenykedő Kübler Dani megalapította az Életmentők nevű formációt, 2002-ben.

    A csapat viszont nem bizonyult hosszú életűnek, gyakori tagcserék jellemezték ezt a korai időszakot. 2004-ben erős fordulat állt be az alkotói munkában, ezt tükrözendő a zenekar neve is megváltozott. Megalakult a kéttagú Keresztkérdés, Kübler Ágota vokalista bevonásával és Kübler Danival. Ezekben az időkben keletkeztek olyan számok, mint a "Pont az I-n" és a "Kelet-Nyugat". Három év telt el, néha ritka, néha igen gyakori koncertekkel, amiket a csapat felfogásából adódóan leginkább keresztény körökben adtak. Az állandóságba a 2007-es év szólt bele, amikor Kübler Ágota helyett Kasza Zsóka ragadta meg az éneklésre használt mikrofont. Egy jól sikerült koncert után a felfrissült formáció egyből hozzá is látott a debütáló lemezhez, melyen az elmúlt négy év munkássága követhető nyomon.

    “A Hosszú Élet Titka” címmel megjelent korongon példaképek, barátok és mentorok egyaránt közreműködtek, név szerint ARTOSCSABA, Pheta, a Vészbejárat és Szarvas Dávid. Zsóka külföldi tartózkodásából fakadóan 2008 nyarának elején pedig egy újabb vokál, Jécsai Bori csatlakozott a krúhoz, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy Zsóka visszatérése után élőben is több szólamban csendüljenek fel a vokálok. 2009 februárja óta az együttes már nagyobb részt kibővült létszámban lép fel - immáron 4 tehetséges zenész, valamint számos további vendég gondoskodik arról, hogy a koncerteken tényleg mindenki jól érezze magát.

    http://www.mymusic.com/keresztkerdes
 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mekdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr501923093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása