HTML

MEKDSz

Ez a veszprémi Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség blogja. Isten hozott nálunk!

Címkék

Friss topikok

Linkblog

2011.03.19. 12:29 TEszter

„Tégy le a haragról, hagyd a heveskedést” – Gondolatok a 37. zsoltárról

Egyik barátom névjegykártyájára Rodin A gondolkodó ember című alkotása van rányomtatva. A híres szobor egy komoly, gondolataiba mélyedt embert ábrázol. A kártyán található kép alatt ez a felirat olvasható: „Az élet igazságtalan”.

 

 

Valóban, az élet tényleg ilyen. És bárki bármit mond, hogy ez nem így van, az csupán illúzió és önbecsapás.

 

Azonban annak ellenére, hogy milyen igazságtalan az élet, Dávid a 37. zsoltárban arról imádkozik, hogy nem akar bosszút állni ellenségein, hanem az Úrra bízza az igazságszolgáltatást, aki a megfelelő időben cselekedni is fog. „Légy csendben, és várj az Úrra! […] Mert a gonoszok kipusztulnak, de akik az Úrban reménykednek, azok öröklik a földet.” (7, 9 vers)

 

Az emberi harag mindig bosszúálló és büntető. Isten haragja azonban mentes az önérdekektől és mértékét az isteni kegyelem mérsékli. Az Ő haragja olykor mérhetetlen szeretetének kifejezése, amely képes kimozdítani bennünket ellenségeskedésünkből és bűnbánathoz, hithez juthatunk általa. Nem nekünk kell bosszút állnunk magunkért, hiszen megmondatott, hogy: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek”, így szól az Úr. [...] Ne győzzön le téged a  rossz, hanem te győzd le a rosszat jóval.” (Pál levele a Rómaiakhoz 12: 19, 21)

 

Ennek a hozzáállásnak szívükből kell fakadnia, hiszen innen indul ki minden élet. Talán le tudunk mondani a haragról és a bosszúról, és türelmesen várunk az Úrra. – David Roper

 

Uram, segíts, hogy lemondjak a bosszúról

Mikor a világ harcra szólít;

Helyette adj erőt és hitet

Hogy hirdessem szereteted, és a jót tegyem. – Sper

 

Ha elvetem a bosszút, megnyerem a győzelmet.

 

(A fordítás az Our Daily Bread alapján készült.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mekdsz.blog.hu/api/trackback/id/tr332752556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása